Top

Mama kookt | Tomatenroomsoep van snoeptomaatjes

Mama kookt | Tomatenroomsoep van snoeptomaatjes

Karlijn van GroenVoer deelt haar super lekkere en gezonde vegan tomatenroom soepje.

Wat heb je nodig?

  • 1 grote witte ui
  • 3 flinke knoflooktenen 
  • olijfolie om in te bakken
  • 750gr snoeptomaatjes
  • 2 bouillonblokjes (groenten, vegan)
  • vegan kookroom
  • eventueel wat gehakte peterselie als garnering

Hoe maak je het?


Begin met het fruiten van een grote, gesnipperde witte ui en 3 flinke knoflooktenen (geperst) in wat olijfolie.
Voeg ongeveer 750gr snoeptomaatjes toe zodra de ui en knoflook glazig zijn. Kook een ruime liter water in je waterkoker en voeg twee vegan bouillonblokjes(verkruimeld) toe aan de pan. Schenk het gekookte water erbij en roer. Zet het vuur laag en laat het lekker pruttelen (een half uurtje is meer dan zat). Pak de staafmixer en mix het geheel tot het een egaal mengsel is. Voeg er een pakje vegan (alpro, oatley, AH eigen merk) kookroom aan toe en serveer met wat peterselie on top

Eet lekker! ❤️🌱

Ps. Ook die lekkere vrolijke focaccia maken? Ook dat recept staat online!