Top

Mama zorgt | kruiden voor tijdens en na de bevalling

Mama zorgt | kruiden voor tijdens en na de bevalling

Frambozenblad en Vrouwenmantel 

Ik had er al eens eerder over gelezen en tijdens mijn wekelijkse bezoekje aan de natuurwinkel kwam ik aan de praat met een van de medewerkers, welke mij ook veel nuttige informatie gaf over kruiden voor tijdens en na de bevalling. Ik deel ze graag met jullie! 


Frambozenblad bereid je baarmoeder voor op de bevalling.

Frambozenblaadjes kennen een lange traditie voor gebruik tijdens de zwangerschap. Het helpt niet zozeer om de bevalling op te wekken, maar om je baarmoeder op een positieve manier voor te bereiden op de bevalling. Het zou een goede uitwerking hebben op het spierweefsel waardoor het je baarmoederspieren versterkt en ontspant zodat je goede en efficiënte weeën krijgt. Je baarmoeder raakt in goede conditie en de bevalling kan nu soepeler verlopen. Onderzoek heeft aangetoond dat het juist in de actieve fase (de tweede fase van de bevalling) de ontsluiting bespoedigt.
Frambozenblad werkt ontspannend en rustgevend en helpt tegen beenkrampen. Begin met het drinken van frambozenblad-thee vanaf week 34 van je zwangerschap, drink drie keer per dag een kopje thee. Ook na de bevalling kun je deze thee nog prima drinken, het schijnt te helpen bij onregelmatige of pijnlijke menstruaties.

Vrouwenmantel brengt je baarmoeder sneller terug in vorm. 


Let op! Allereerst is het belangrijk om te weten dat je vrouwenmantel niet mag drinken als je nog zwanger bent. Is je uitgerekende datum aangebroken? Dan mag je de thee gaan drinken. En als je bevallen bent natuurlijk ook.

Vrouwenmantelthee is een cadeautje van moeder natuur om je baarmoeder sneller in vorm te krijgen en te laten herstellen na de bevalling. Dankzij de looistoffen die de plant bevat werkt het bloedstelpend en infectiewerend. Het vermindert de bloedtoevoer en vermindert het bloedverlies.In vrouwenmantel zitten belangrijke voedingstoffen zoals vitamine C, flavonoïden en de mineralen calcium, fosfor en magnesium. Het is rijk aan tannine dat een samentrekkend effect heeft en daardoor de baarmoeder helpt in te krimpen. Ook wordt de thee vaak geadviseerd als je baarmoeder niet snel genoeg zakt. Door de samentrekkingen die de thee veroorzaakt zakt de baarmoeder sneller omlaag en je reinigt de baarmoeder op een natuurlijke manier.
Eerst frambozenblad dus en na de bevalling vrouwenmantel


Met dank aan wat achtergrond informatie op mens-en-gezondheid en een berichtje van Miran- en Nous.