Top

Mama zorgt | Gouden melk; het simpele drankje wat je leven kan veranderen

Mama zorgt | Gouden melk; het simpele drankje wat je leven kan veranderen

Gouden melk is een eeuwenoud Ayurvedisch drankje uit India. Het bevat buitengewoon unieke eigenschappen voor het lichaam. Het belangrijkste ingrediënt in dit recept is kurkuma. Als je het op de juiste manier bereidt bevat het meer dan 150 potentiële krachtige eigenschappen. Ik ben om!

Gouden melk is een drank die profiteert van de voordelen van kurkuma in combinatie met andere gezonde ingrediënten zoals kokosolie en zwarte peper.

Het toevoegen van zwarte peper aan kurkuma, zorgt ervoor dat de werkzame stoffen meer dan 1.000 keer beter worden opgenomen.

Als je dus van de vele voordelen van kurkuma wil profiteren, zorg er dan voor dat je altijd zwarte peper toevoegt! Dit heeft te maken met het stofje ‘piperine’ in zwarte peper dat het zijn hete eigenschap geeft.

Zelf Gouden Melk maken? Ik deel graag het receptje met je welke ik altijd maak.

Allereerst maak je een pasta die je later eenvoudig kunt gebruiken om je gouden melk te maken.

Gouden pasta:

1 kop Biologische Kurkuma Poeder
2 kopjes water (gebruik hetzelfde kopje of glas als voor de poeder)
3 theelepels gemalen zwarte peper
3 eetlepels extra virgin kokosolie
Doe alles (behalve de kokosolie) in een pannetje en verwarm het water, de kurkuma en de zwarte peper totdat het een dikke pasta vormt. Blijf voor ongeveer 7-10 minuten roeren op het laagste vuur, voeg wat extra water toe als het helemaal opdroogt. Deze 7 á 10 minuten zijn belangrijk zodat de zwarte peper de werkzame stoffen in kurkuma kan gaan verhogen.

Haal van het vuur en voeg de kokosolie, met behulp van een garde toe. Mix alles goed met elkaar voor enkele minuten. De gouden pasta is nu klaar. Doe deze in een glazen potje met deksel en zet in de koelkast. Deze kun je maximaal 2 weken bewaren.

Wil je het langer houdbaar maken? Voeg dan het sap van 1 citroen toe aan de mix wanneer het is afgekoeld en roer goed door.

Nu het recept voor de gouden melk

Gouden Melk

1 flinke theelepel van de Gouden Pasta
2 kopjes melk (amandelmelk / rijstmelk / kokosmelk)
1/8 theelepel vanille (optioneel)
Honing naar smaak (optioneel)
Snufje kaneel (optioneel)
Doe 2 kopjes melk met 1 theelepel gouden pasta in een pannetje en warm rustig op, niet laten koken! Een garde werkt handig om de pasta goed met de melk te vermengen. Als de gouden melk op ideale temperatuur is, haal je het pannetje van het vuur af.

Nu kun je optioneel wat honing, vanille en kaneel toevoegen.

Als je een volgende keer een kop koffie wil pakken, probeer dan een keer dit geweldige recept. Wij drinken dit op regelmatige basis en het is super lekker en MEGA gezond.