Top

GEZOND UIT BED: OP BLOTE VOETEN LOPEN IN HET GRAS

GEZOND UIT BED: OP BLOTE VOETEN LOPEN IN HET GRAS

Hoe lang is het geleden dat je op blote voeten in het gras hebt gelopen? Dokters adviseren dat een ochtendlijk tripje door het natte gras een ideale manier vormt om je mentale gezondheid op peil te houden. Het ideale moment om je geest te prikkelen.

  1. Door in de vroege ochtend op het gras te wandelen, ontstaat er een verkoelend effect op je lichaam. Zo raakt je lichaamstemperatuur in balans, zeker tijdens warme dagen en nachten. Maar ook in de winter is het zeer zeker aan te bevelen. Kijk voor jezelf hoelang je het volhoudt.
  2. Een wandeling op blote voeten heeft een heilzaam effect op je bloedcirculatie. Door te wandelen activeer je de spieren in de benen, en wordt het bloed richting hart geduwd. Deze cardiovasculaire training en de koele ochtendatmosfeer voorkomt  dat je minder snel uitgeput raakt.
  3. Groen gras geeft een zachte indruk voor je ogen. Het zenuwsysteem in je ogen staan in verbinding met degene in je voeten. Door deze langs je voeten te activeren, vaart ook je zicht er wel bij.
  4. Blootsvoets lopen helpt om te ontstressen. Spieren en aders krijgen meer energie waardoor ook je lichaamsimmuniteit verhoogt.
  5. Ook het contact met de natuur maakt een mens gelukkig. De dauwprikkels verhogen dat gevoel nog.

Het is heerlijk om het contact met de grond te maken. Doe dat het liefste als het gras nat is, door de geleiding kan alle statische lading goed je lichaam verlaten.
Hoe fijn is het om te aarden, echt te aarden. Net zoals alle andere wezens op aarde dat doen. Heb je wel eens een hoefdier op schoenen gezien? Kom weer lekker in contact met je zelf, met de natuur. Je kunt ook de douche kiezen om je te ontdoen van statische lading, dat lucht ook altijd wel op. Ik zeg altijd; “ spoel maar lekker de dag van je af”. En dat werkt heel goed! Maar er gaat niets boven een rondje door de tuin op je blote voeten.

Dus; iedereen sokken uit en lekker het gras op!

Bron:happynews.nl