Top

Mama bakt | Wafels van zoete aardappel

Mama bakt | Wafels van zoete aardappel

Onze kindjes vinden ze heerlijk! Ze hebben een lekkere bite en voldoende smaak om goedgekeurd te worden door de, iet of wat, kritische eters onder ons. 😉

Wat heb je nodig?
( naast een wafelijzer ;-))
300 gram zoete aardappelen
3 eetlepels gesmolten kokosolie
1 eetlepel appelazijn
1 eetlepel maïszetmeel
200 milliliter kokosmelk
200 gram speltbloem
2 theelepels (wijnsteen) bakpoeder
1 theelepel natuurlijke vanillepoeder
Snufje zout

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180graden, wikkel de zoete aardappelen in aluminium folie en gaar ze 30-45 minuten in de oven. Laat ze afkoelen. Halveer de zoete aardappelen en hol ze uit. Pureer 200 gram van het vruchtvlees. Laat de kokosolie langzaam smelten en voeg die met de azijn toe aan de puree. Meng alles goed. Los het maiszetmeel op in de kokosmelk en voeg toe. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en meng tot je een dik deeg krijgt.
Verwarm het wafelijzer en bestrijk met voldoende kokosolie. Bak de wafels 3-4 minuten zonder het wafelijzer te openen. Serveer ze met lekker vers fruit!