Top

Mama bakt | Jack’s cake zonder vieze dingen

Mama bakt | Jack’s cake zonder vieze dingen

Vandaag bakte ik een verjaardagscake zonder “ al die vieze dingen”. Onze oudste houdt voornamelijk van hartig maar een stukje cake gaat er ook nog wel in op z’n tijd, zeker op zijn verjaardag. Maar dan wel mét wat instructies vooraf.

Jack’s cake zonder vieze dingen

Wat heb je nodig?

200 gram (plantaardige) boter
4 eieren
200 gram speltbloem
10 gram bakpoeder
Snuf zout
Vanille stokje
Theelepel kaneel

En zoals het voor veel dingen in het leven geldt; zolang de basis goed is kun je eindeloos variëren 😉. Dus mocht je wel die “ vieze dingen” willen toevoegen kan dat natuurlijk heel gemakkelijk. Dadels, appels, banaantje, havermout en zelfs een worteltje lenen zich er prima voor om door het beslag te mengen.

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mijn keukenmachine is mijn beste vriend. Om het niet te ingewikkeld te maken kieper ik daar alles in.
Klop de boter met de eieren.
Voeg het merg uit 1 vanillepeul toe. Voeg de bloem met het bakpoeder, het zout en de kaneel toe en zet de keukenmachine een halve minuut aan.
Vet de cakevorm in ( ik gebruikte hier een beetje kokosolie voor) en schep het beslag in de vorm
Bak de cake in ca. 45 a 50 min gaar.