Top

Mama bakt | Billie’s frambozenjam met kokosrasp en chiazaad, snufje kaneel en zónder suiker

Mama bakt | Billie’s frambozenjam met kokosrasp en chiazaad, snufje kaneel en zónder suiker

Billie houdt van frambozenjam op zijn boterham. Maar wat een hoeveelheid suiker zit er in een potje uit de supermarkt, dat kan anders vonden wij, en dus gingen we aan de slag! Wist je dat jam eigenlijk geen jam mag heten als er geen suiker in zit? Eigenlijk is het dus “ illegale jam”.. Maar wel zelf gemaakt! We bepalen zelf wat voor ingrediënten erin gaan en dat is uiteraard zonder suiker.

Voor 1 klein weck potje gebruikte ik;

160 gram frambozen
1/4 appelrasp
40 ml biologische honing
2 tl citroensap
2 tl kokosrasp
1 tl kaneel
1 el chia zaad

Doe de frambozen en geraspte appel in een (grote) soeppan en verwarm tot hij licht begint te borrelen.
Voeg de honing, het citroensap, de kokosrasp, kaneel en chia zaad toe en kook voor 20 minuten op laag vuur. Roer regelmatig door, ook langs de randjes zodat de jam hier niet aan blijft plakken.
Laat de jam afkoelen en stamp ze fijn met een aardappelstamper of mixer. Kijk uit als je een mixer gebruikt, jam is moeilijk uit je kleding te krijgen!
Als de jam op kamertemperatuur is kun je hem in de weckpot doen. Afgesloten in de koelkast blijft hij ongeveer twee maanden goed!