Top

Mama Janneke kookt | Kip kerrie in een handomdraai

Mama Janneke kookt | Kip kerrie in een handomdraai

Mama Janneke kookt met groenten uit de eigen moestuin, verser kan niet!

Wat heb je nodig ( voor 4 personen)

400 gram kipfilet

2 winterwortels

2 rode paprika’s

1 grote ui

400 gram boontjes

1 flinke knoflookteen

Peper ( naar smaak)

 3 eetlepels Kerrie poeder

1 theelepel kurkuma

2 lepels olie

1 blik kokosmelk

Hoe maak je het?

Snijd de kipfilet in blokjes. Schil de wortels en snijd in reepjes van 3 cm. Snijd de paprika in reepjes van 3 cm en snipper de ui. Haal de puntjes van de boontjes en verdeel ze in stukjes van 3 cm. Verhit de olie in de pan en bak de kip goud bruin.

Voeg daarna de groenten toe en bak het 2 minuten op hoog vuur. Voeg de kerrie, kurkuma en peper toe. Bak nog één minuut op hoog vuur. Als laatste de kokos melk toevoegen en 10 minuten laten pruttelen.

Snijd de bosui in kleine stukjes en strooi over het gerecht en serveer daarna uit.

Het lekkerste serveer je de kip kerrie met een beetje rijst.