Top

Mama zorgt | De heilzame werking van laurierblad

Mama zorgt | De heilzame werking van laurierblad

De remedie tegen keelpijn – het heilzame effect van laurierbladeren. Maar wauw, wat heeft laurierblad nog meer geweldige werkingen. Als je het verbrandt is het, het perfecte middel om te ontstressen of als je veel last hebt van hoofdpijn kom je er zo van af. 

Iedereen kent laurierblaadjes en gebruikt ze vast wel eens in de keuken. Zeker blijven doen! Ze hebben een hele heilzame werking! 

Als je al eens naar de sauna bent geweest of regelmatig een bezoekje brengt aan een schoonheidsinstituut, yoga studio of dergelijke, dan zul je vast wel opgemerkt hebben dat deze plekken soms een bepaalde geur hebben.

De kans is groot dat dit de geur van laurierblaadjes is.

De oude Romeinen en Grieken waren er namelijk van overtuigd dat laurier geneeskrachtige eigenschappen bevatte.

En dat klopt, want laurierbladeren werken niet alleen kalmerend, maar ook pijnstillend en ontstekingsremmend.

Laurier bevat namelijk antibacteriële eigenschappen, hierdoor verlaagt het zowel de bloeddruk als de hartslag.

Last van keelpijn?

En nu de herfst weer langzaam zijn intrede doet kan het zijn dat je wat last krijgt van keelpijn. En juist daarvoor kun je laurierblad heel gemakkelijk inzetten. Het is hierbij goed te weten dat in de meeste gevallen keelpijn wordt veroorzaakt door een virale infectie. Antibiotica helpen dan sowieso niet. 

Mocht het toch om een bacteriële infectie gaan, ben je vaak ook misselijk en heb je last van verteringsproblemen. Is het viraal? Dan gaat het gepaard met hoest, zwelling van de keel en een loopneus. 

Het goede nieuws is dat er voor beide infecties een natuurlijk geneesmiddel is. Wat dan? Laurierblad! 

Laurierblad is zowel antibacterieel als antiviraal. Zo helpt laurierblad pijn, ontstekingen en zwellingen te verminderen. Het is ook geweldig tegen verteringsproblemen, een loopneus en hoofdpijn. 

Het heeft verder: antikanker eigenschappen, helpt met wondgenezing en geeft een enorme boost aan jouw immuunsysteem.

Hoe zet je het in? Heel simpel…

  • Neem 4 gedroogde laurierblaadjes 
  • Halve liter water
  • Klein beetje honing 

Breng het water en de laurierblaadjes aan de kook. Als het kookt verlaag je het vuur (of de stand) en laat je het 10 minuutjes langzaam doorsudderen. 

Haal van het vuur, giet af en klaar! Laat het flink afkoelen. Is het water lauwwarm? Voeg dan de honing pas toe. Roer goed door en neem gedurende de dag steeds een paar kleine slokjes hiervan. Als je keelpijn echt heel erg is, helpt het om er ook een beetje bij te gorgelen. 

Ontspanning nodig?

Het gevoel dat je emmer vol zit? Last van hoofdpijn? Ook dan kun je laurierblad inzetten. Verbrand dan simpelweg één of twee laurierblaadjes in een asbak of aardewerk kommetje in de woonkamer.

Na ongeveer 10 minuten zal de geur zijn werk doen en je doen ontspannen.

Bronnen: 

  • https://www.gezondheid.be/artikel/gezonde-voeding/wat-zijn-de-heilzame-effecten-van-laurierbladeren-33400
  • https://rumble.com/v30n0z-burn-bay-leaves-in-the-house-and-see-what-happens-after-10-minutes.html
  • www.Leefbewust.nu