Top

Mama bakt | vrolijke focaccia

Mama bakt | vrolijke focaccia


Oooo wat een heerlijk vrolijke focaccia! Het perfecte recept van mama Karlijn van GroenVoer om gezellig met kinderen samen te maken en vrolijk te versieren

Wat heb je nodig?

  • 500 gram patentbloem
  • 7 gram droge gist (klein groen zakje van de supermarkt, instant yeast)
  • 1,5 tl zout
  • 2 tl agavesiroop
  • 320 ml warm water
  • Olijfolie
  • Groenten en kruiden naar keuze (bijvoorbeeld groene, gele, rode paprika, groene en zwarte olijven, tomaatjes, worteltjes, bieslook (leuk voor de steeltjes van de bloemen), uien.
  • Rozemarijn
  • 2 tenen knoflook

Hoe maak je het?

  • Doe 500gr patentbloem in en mengkom en voeg hier 7gr droge gist aan toe.
    Doe er 1,5 tl zout bij en ongeveer 2 tl agavesiroop.
  • Roer het geheel even goed door.
  • Maak een kuil in het midden en voeg zowel 320ml warm water als 1el olijfolie toe.
  • Roer om en ga met de hand verder. Kneed het zo’n 10 a 15 minuten (dit kan ook met een handmixer met deegballen) tot het een mooi, stevig deeg is geworden.
  • Pak een schone schaal, wrijf deze in met olijfolie en leg de bal deeg erin.
    Dek af en zet een uur op een warme plek.
  • Snijd in de tussentijd alle groenten/kruiden waarmee je wil gaan decoreren. Ik zette een schaaltje met 2 el olijfolie klaar met twee fijngesneden knoflooktenen erdoor.
  • Strooi wat bloem over een schoon werkblad en leg het deeg erop.
    Druk en duw het deeg in een rechthoekige vorm, een beetje gelijkmatig.
  • Leg bakpapier op je bakblik en leg het deeg erop. Dek af en laat het 20 minuten staan. Zet na 10 minuten de oven alvast op 200 graden .
  • Maak met je vingertoppen heel veel diepe deuken in het deeg (tot bijna op de bodem), verdeel de knoflookolie erover.
  • Decoreer het deeg met al je gesneden groenten en kruiden, laat je fantasie de vrije loop!
    Strooi er rozemarijn overheen en drizzle er nog wat olijfolie over.
    Zet het 20 minuten in de voorverwarmde oven. 
    Haal het goudbruine brood uit de oven en drizzle er nog een laagje olijfolie over

Snijd in repen of stukjes.

Heerlijk bij de soep of om lekker te dippen in een sausje ❤️🌱