Mama kookt | Vega curry – zó makkelijk dat zelfs mijn man ‘m kan maken
( sorry schat)
Wat heb je nodig?
4 eieren
80 gram zilvervliesrijst
300 gram tomaten
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 laurier blaadje
Bosje verse koriander
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel kurkuma
1/2 Spaanse peper, fijn gesneden
1/4 bosje peterselie
150 gram boontjes
Peper en zout
1 eetlepel olijfolie
Hoe maak je het?
Kook de eieren in circa 8 minuten, laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in vieren
Verhit een eetlepel olie in de wok en fruit de ui en de knoflook. Voeg de kruiden en het laurier blaadje toe en bak die nog 2 minuten mee.
Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe. Breng de saus aan de kook en laat deze ongeveer 15 minuutjes met een deksel op de pan zachtjes sudderen. Voeg de Spaanse peper toe.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op het pak.
Kool ook even kort, 4 minuten zodat ze lekker knapperig blijven, de boontjes, ik deed ze even in de stoomoven ( wat een fijne uitvinding!) En voeg ze daarna toe.
Snijd de koriander en de peterselie fijn en doe de helft in de pan, de rest gebruik je voor de garnering.
Serveer de curry op een bedje van zilvervliesrijst en garneer met de koriander en peterselie en leg het eitje er als laatste bovenop. Breng op smaak met wat peper en zout.