Top

Mama kookt | Turkse Pizza’s

Mama kookt | Turkse Pizza’s

Onze Turkse Pizza’s zijn altijd een enorm succes. Je maakt ze vrij snel en simpel. Ik maakte de schaap- geit- (en ook koemelk) vrije variant met Feta van Violife, wat er zeker niet minder om smaakte! 

Voor 2 personen; 

Wat heb je nodig? 
Voor de pizza’s

  • Kokosolie
  • ca. 350 gram runder of lams gehakt 
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 5 eetlepels tomatenpuree
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 4 kleine bloemtortilla’s

Voor de salade

  • 3 lente uitjes
  • 1 groene paprika
  • 1/2 komkommer
  • 3 tomaten
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 bosje verse dille
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 50g feta

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden.

  1. Doe wat kokosolie in een koekenpan en doe daar het gehakt, peper en zout, komijnzaad, rozemarijnnaaldjes en paprikapoeder bij.
  2. Bak dit rul en laat het goudbruin worden.
  3. Maak de lente uitjes schoon, verwijder de zaadjes en het steeltje van de paprika, snijd alle groenten. En doe dit in de keukenmachine en maal dit grof. Doe de groenten in een kom.
  4. Doe daarna de dille en koriander in de keukenmachine en maal dit fijn. Doe de kruiden bij de groenten in de kom. En knijp hier de helft van de de citroen overheen. 
  5. Knijp de tenen knoflook door een knoflookpers bij het vlees in de pan.
  6. Roer de tomatenpuree erdoor met de andere helft van het citroensap en haal de pan van het vuur.
  7. Spreid het gehaktmengsel over vier tortilla’s met de achterkant van een lepel.
  8. Zet ze vijf minuten in de oven.
  9. Maak de salade aan met de extra vierge olijfolie.

Haal de pizza’s uit de oven als ze een beetje bruin zijn geworden, doe de salade en de verkruimelde feta er over. Eet smakelijk!!