Mama bakt | Mango chips
Een lekker gezond knabbeltje voor tussendoor met de heerlijke zoete smaak van mango. Vooral in zomer is deze hier favoriet maar de kindjes vonden dat het in de kerstvakantie ook prima kon! En het is heel gemakkelijk te maken! Alleen werd hun geduld wel een beetje op de proef gesteld want ze moeten best lang in de oven..
Wat heb je nodig?
Een mango
Eiwit van 1 ei
En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop het eiwit van 1 ei met een garde goed op. Als je “ achtjes” maakt heb je het, het snelste opgeklopt.
Snijd de mango in smalle lange reepjes. Smeer beide kanten van de reepjes in met het opgeklopte eiwit.
Leg de reepjes op een velletje bakpapier op het rooster van de oven.
De reepjes gaan totaal een uur in de oven. Keer ze halverwege nog een keertje om.
Als je ze aflaat koelen zijn ze het meest op smaak, maar warm kan natuurlijk ook!