Havermout kaneel muffins
Met een lief klein bakgraag dametje die vandaag lekker een dagje bij mama is, heb ik zojuist heerlijke muffins gebakken.
Ze vielen goed in de smaak! ( zelfs met een beetje keelpijn 😊)
Wat heb je nodig? Voor 9 muffins
125 gram grove havervlokken
1 rijpe banaan
2 eieren
150 ml haverdrink ( of moedermelk of andere plantaardige drink naar smaak)
1 eetlepel lijnzaad
1 eetlepel kaneel
1 theelepel biologische vanillepoeder
1 theelepel zelfrijzend bakmeel
snufje (himalaya-) zout
Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de havermout, banaan, eieren, haverdrink, lijnzaad, kaneel, vanillepoeder, zout en zelfrijzend bakmeel in de keukenmachine. Laat het geheel even draaien totdat je een egaal beslag hebt
Je kunt hier heel makkelijk een appeltje aan toevoegen. Onze kindjes houden daar niet zo van dus ik liet hem weg, maar als je er wel voor kiest kun je deze als laatste, in blokjes, door het mengsel mengen.
Schep het mengsel in muffin vormpjes en zet deze op een bakplaat. Bak de muffins in 35 minuten goudbruin.