Top

Mama bakt | Appelkaneel -plaatkoek

Mama bakt | Appelkaneel -plaatkoek

Heerlijke, suikervrije, appelkaneel plaatkoek. Lekker voor bij de thee of voor in de lunchtrommeltjes mee naar school. Óf voor een kleintje wat er al stiekem van zat te snoepen 😉

Wat heb je nodig?

100 gram (plantaardige) boter
100 gram kokosvet
2 geprakte rijpe bananen
150 gram havervlokken
350 gram speltmeel ( of 350 gram amandelmeel als je glutenvrij wil bakken)
1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
Sap van 2 sinaasappels
Snufje zout
Kaneel
2 grote appels, geschild en geraspt
Kokosrasp

Hoe maak je het?

Smelt de (plantaardige) boter en het kokosvet samen in een pannetje.
Prak de bananen en meng deze met de havervlokken, speltmeel, bakpoeder, sinaasappelsap, zout, een flinke snuf kaneel en boter door elkaar totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
Leg de helft van het deeg op de bakplaat en druk goed aan. Verdeel vervolgens de geraspte appel over de bodem en strooi er lekker veel kaneel overheen. Strooi er vervolgens de kokosrasp overheen.
Verdeel het tweede deel van het deegmengsel over de appel. Bak ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.