Top

Mama schrijft | Terug naar berichtgeving via de “old school” radio?

Mama schrijft | Terug naar berichtgeving via de “old school” radio?

En dan zo, binnen een luttele week, verkeert een land in staat van crisis, zijn schappen leeg en mensen in paniek. Reële paniek? Zelf bedachte paniek? Door de voortdurende stroom aan (sociale) media berichten kun je er met geen mogelijkheid meer omheen.

We zijn nou eenmaal kuddedieren; met een schaap over de dam volgt de rest vanzelf. Egoïsme viert hoogtij dagen. Waar we op school kinderen leren om samen samen samen alles te doen en te delen lijkt iedereen dit nu compleet te zijn vergeten. Angst is een slechte raadgever. En dat blijkt. De Nederlander laat zijn normen en waarden volledig varen. 

Wat een dubbel gevoel brengt dit teweeg. In de basis wil iedereen, als vanzelfsprekend, goed voor zichzelf zorgen. Willen ze hun eigen kinderen kunnen blijven “ voederen”. En wordt het dus nu; ieder voor zich, God voor ons allen. En dat is pijnlijk, maar wel de realiteit. Een mens doet er alles aan om te overleven, om zelf overeind te blijven en de mondjes van zijn kroost te kunnen blijven voorzien van voedsel. Egoïsme viert hoogtij dagen en dat wordt nu, in tijden van crisis, alleen maar nog meer duidelijk

Sara (27): “ Mijn oma belde me gister om te vertellen dat ze bijna omver was gelopen in de supermarkt en uiteindelijk maar weer weg is gegaan omdat toch alles voor haar neus weg werd gekaapt. Het mensje is 86. Zulke mensen laat je wel fijn in de kou staan met al dat gekke gehamster. “

Van deze paniek komt nóg meer paniek. En dan is dit is nog maar het begin. Laten we terug verlangen naar berichtgeving via de old school radio, 1 maal in de week. Lijkt me meer dan voldoende. Soms waren de dingen van vroeger zo slecht nog niet.